Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újhol és Napfogyatkozás

2016.03.07
2016. március 9.: Újhold és napfogyatkozás a Halakban- Testi-lelki megújulás

Március 9-én hajnalban Újhold és napfogyatkozással egybekötött szuperhold lesz a Halak jegyében. Habár Magyarországról (és egész Európából) nem lesz megfigyelhető a napfogyatkozás, a fokozott energiák mégis nálunk is erősen érezhetőek lesznek. Körülbelül az elkövetkezendő 6 hónapunk célkitűzéseit fogja megadni ez az Újhold, hogy hogyan gyógyítsuk be olyan fizikai vagy lelki sérüléseinket, melyek a régmúltban gyökereznek.

 

A napfogyatkozás idején a Nap (az Egó) eltűnik egy pillanatra és a Hold (az érzelmeink) veszik át az uralmat. Eközben a sebzett gyógyítónak nevezett Chiron rámutat, hogy életünk mely területén találhatóak sérülések, és hogyan gyógyíthatóak, míg a Chiront kísérő leszálló holdcsomó megmutatja, hogy milyen régről hozzuk ezeket a sebeket.

 

 

 

A Jupiter érzékelhetővé teszi, hogy szükség van az újra, sőt a fejlődés módját is megláttatja velünk. A Szaturnusz a felelősségérzetünk és lelkiismeret-furdalásunk által a küzdelemre sarkall minket, közben a Plútó pedig eszméletlen erejével segíti a belső transzformációnkat. Mindehhez szükséges a Halak jegy finomsága, érzékenysége, hogy képesek legyünk befogadni ezeket a jelentős hatásokat.

A Halak a zodiákus utolsó jegye: összegez mindent, ami előtte van. Így talán a legmisztikusabb és legmegfoghatatlanabb szereplő a csillagjegyek között. Uralkodó bolygója a Neptun, melynek nincsenek korlátai; mindent lát, mindent, ami KÖZÖS bennünk, ami összeköthet mindannyiunkat. Átadja magát egy magasabb intelligenciának: AZ EGYSÉGNEKEz a karakter erős megérzéseket hozhat elő belőlünk, melyekben bátran megbízhatunk (pl. álmaink üzenetében, a spirituálisban és mindenben, mely a szem számára láthatatlan). Legyünk rugalmasak, simulékonyak, hajlandóak a változásra. Ahogyan a hal siklik a vízben, úgy kell nekünk is alakulnunk a körülményekhez.

A márciusi Újhold konstellációban az egyik kulcsszereplő a Chiron bolygó, mely a KULCS a gyógyulásunkhoz is, s jelenleg szintén a Halakban áll. A Chrion és a Halak közös vonása a szenvedés -legfőképp lelki megpróbáltatások által- és önmaguk megadása, feláldozása. Lehetséges, hogy mostanában olyan események történnek velünk, melyek fájdalmasak és felszínre hozzák a lelki sebeinket. A megoldásban, a gyógyulásban a megbocsátás kiemelten fontos lehet. (Mert az is előfordulhat, hogy előző inkarnációk sérüléseitől kell most megszabadulnunk.) A két hét múlva következő Telihold és holdfogyatkozás segíteni fog, hogy teljesen ráhangolódjunk a gyógyulásra. A gyógyító technikák közül igen hatásosak lehetnek az idegen nyelven „chiro” szóval kezdődőek, mint például a lábápolás, a csontkovácsolás, a tenyérjóslás.

Elképzeléseink és a valóság összeegyeztetése lesz most a feladat. A Szaturnusz szigorával érvel a határok meghúzása és a szeparáció mellett. Épp ezen korlátok felállításával késlelteti céljaink elérését, visszatart s egyben óvatosságra int minket. Viszont a vele „szembeszálló” Neptun a mindenek felett álló szeretet és az egyesítő energiákat hozza. Ne mondjunk nemet, nem tagadjuk meg embertársainkat: az együttérzés, a megbocsátás önmagunknak és másoknak is sokkal fontosabb, mint az elszigetelődés! Ezt akarja velünk megláttatni a napfogyatkozás és az Újhold fénye. Próbáljunk tehát többet meríteni a Neptunból és kevesebbet a Szaturnusz rugalmatlanságából.

 

Történjen meg mindannyiunkkal a gyógyulás csodája!

 

Szeretettel:

Sebestyén Ági – Pozitivkisugarzas.blogspot.hu

Forrás: http://pozitivkisugarzas.blogspot.hu/