Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szellemi finomodás ...

2016.02.23

 

Szellemi finomodás, magasabb valóságra megnyílás a MAM mantrával

Az életnek önmagából való kifejlődése, új formákban való kezdés a teremtés ténye. Állandó a mozgás: mozgásba jövés, kitágulás, szétrobbanás, formavétel, összehúzódás, azaz születés, növekedés, szaporodás, öregedés, halál. 


Az intellektuális hatalmat, mely az egyetemes mozgás hatóereje, IGÉNEK, őshangnak nevezzük. Ez az isteni iniciatíva.
Ha az Isten beszél, ez azt jelenti, hogy cselekszik. Így kellene legyen az embernél is. Az igaz szó minden cselekvés magja!


A bölcsesség igazsága, az igazság bölcsessége a kúthoz hasonlatos, amelynek mélységében hideg víz van, de melyhez - a nagy meleg, azaz a vágy ellenére - senki hozzá nem juthat, hogy belőle ihasson. Mit tesz az okos ember? Köt kötelet kötélhez, zsinórt zsinórhoz, tudást gyakorlathoz, aztán merít és iszik.


Íme, a kötél a szellemi finomodáshoz, a magasabb valóságra való megnyíláshoz:

 


A Belső átélés nadi csatornája: kezdő pontja: szív (hridaya marma pont)- szájpadlás teteje (kemény szájpad közepe) 
Mantrája: mam.
Zenei hangja: aisz


A nadinál szereplő összes lelki és mentális tulajdonság, érzelem felkelthető a következő technikával:
Ülve helyezkedjen el kényelmesen! Válasszon ki egy (a nadin keresztül elérhető) megvalósítani kívánt (átélendő, megtapasztalandó) érzelmet, tulajdonságot, képességet!
A mam esetében ezek: szellemi teremtőerő, teljes vallásos megnyugvás, spirituális energia, magasabb valóságra megnyílás, szellemi finomodás, szellemi egészség, belső átélés, boldogulás áldásimpulzusa, ellazulás, lelki-szellemi átalakulás, szélsőségek kerülése, emberiségért vállalt áldozati mű áldásimpulzusa, belső szilárdság, összefogás, jó modor.
Gondolatban mondja ezt: Áradjon a mam mantra ereje Tóth József (név) mentáltestébe, és idézze elő szellemi finomodását, magasabb valóságra való megnyílását a mai naptól, x településen! Ámen!
Rezegtesse a mam mantrát 13-szor: mmmaaammm. A gyakorlatot naponta egy alkalommal végezze!

 


Késmárki László:Nadi-jóga A gyógyító prána Ankh Kiadó 2012.

Késmárki László: Nadi-jóga - A gyógyító prána

Forrás: https://www.facebook.com/testlelekszotar