Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


mandala használata

2016.03.01

                 

Gyógyító mandalák

A mandala jelentése: misztikus, spirituális jelkép. A Buddhista szerzetesek meditatív állapotban készítik mandaláikat: énekelve és imádkozva, ezáltal transzformálva az isteni energiát a mandalákba. Mindenki, aki megtekinti őket kapcsolatba kerül ezzel a pozitív, gyógyító energiával.

 

Megtekintésük áldást és gyógyulást hoz:

 

A mandalák olyan szimbólumokból épülnek fel, melyek tudatalattink számára hordoznak gyógyító üzenetet.

Három útja van annak, hogy részesülj ebben a csodában:

 

1.Mandala Meditáció

Válassz ki egy mandalát. Mi most a megbocsátás mandaláját hoztuk el Neked. Vonulj el egy csendes helyre. Lélegezz mélyen és figyelmed irányítsd a mandala középpontjára.

Koncentrálj a mandala energiájára. Olvadj bele a mandala mintázatába. Figyelmedet teljesen kösse le a mandala mintáinak, színeinek vizsgálata. Fogadd be a mandala gyógyító mintáinak rezgését. Figyelj a gondolataidra…érzéseidre közben. 10 percig végezd az elmélyülést a mandalában. Napokon keresztül ismételheted a gyakorlatot a kiválasztott mandalával.

 

2.Mandala készítés

Fogalmazd meg mi a célja saját mandalád elkészítésének. Mit szeretnél vele gyógyítani? Válaszd ki a technikát, amivel készíted a mandalát: vízfesték, ceruza, zsírkréta, üvegfesték, apró kövek, virágok, színes homok…

Mandala:Kathy Klein

A készítésnél a középpontból indulj kifelé. Koncentrálj érzéseidre, alkoss a szíveddel, hagyd, hogy elragadjon az alkotó munka kreatív energiája.

Ha kész vagy, tedd jól látható helyre.

 

3.Mandala kifestő

Nyomtasd ki ezt a képet, vagy keress az interneten más mandala kifestőt. Határozd el a színezés elkezdése előtt, mit szeretnél magadon gyógyítani, mit szeretnél változtatni.

Kövesd az intuíciód és színezd ki a mandalát azokkal a színekkel, amik először eszedbe jutnak.

 

 

Jóportál

Címkép: pulsamarg.com


forrás: Jóportál.hu.