Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Április 5., 6., 7.: átgondolások, alázat időszaka

2016.04.05

Április 5., 6., 7.: átgondolások, alázat időszaka

Ez az időszak, amely kb. két évig tart az elemzések, átgondolások, alázat időszaka. Meg kell tanulni felelősen dönteni, felelősséget vállalni másokért és önmagunkért. Az élet nehézségei nevelnek minket, s ez alól nem tudjuk kivonni magunkat. Meg kell tanulni a következő fogalmakat: mértéktartás, felelősségtudat, óvatosság, kivárás, összeszedettség, alázat. Bármilyen nehéz élethelyzet elé is kerülünk, minden tanítás és életesemény azt a célt szolgálja, hogy megtaláljuk a helyes arányokat.
A félelem, a visszavonulás az elhatárolódás nem vezet célhoz, hanem testi-lelki elváltozásokhoz. Hiszen a lélekben lezajló folyamatok a test tüneteként jelenhetnek meg. Ez a szolgálat időszaka, amikor legjobb önként és dalolva másokat segíteni, szolgálni. Ami egyben Önmagunk szolgálata is.
Minden tapasztalat által többé válunk, még akkor is, ha először azt hisszük, hogy kárunkra vált. Ha nem sikerül egy vizsgánk, nem jön össze egy külföldi út, vagy éppen vége egy megbízatásnak, el kell fogadnunk, hogy eddig tartott. Egyet soha ne veszítsünk el, a hitünket Önmagunkban.
A csalódások vezetnek! Megtanítják, hogy merre van zárva az ajtó, de ha figyelmesen körülnézünk, azt is meglárhatjuk, hogy merre van nyitva.

szerző:

Kaló Jenő

 

forrás: