Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amit a boldog emberek nem tesznek

2016.03.08
4 dolog, amit a boldog emberek nem tesznek

Sokat olvashatunk arról, mi az, amit a boldog emberek tesznek. Most arról írunk, hogy mi az, amit biztosan nem csinálnak. 

1. Nem hasonlítgatják magukat másokhoz

Figyelmen kívül hagyják, hogy mások mit és hogyan csinálnak. Mivel mindenki a saját „útját” járja, és senki nem tud a másik helyett cselekedni, nincs értelme mások dolgával foglalkozni. 

Néha a bizonytalanságunk miatt összehasonlítgatjuk jellemünket, cselekedeteinket, vagyoni javainkat másokéval, ám ezt ne tegyük. 

Ne félj az utadon egyedül járni! Élvezd minden egyes percét és ne engedd, hogy a mások által érzett negatív gondolatok gátat szabjanak neked. Találd meg belső békédet, éld saját életedet és légy hálás mindenért.

 

2. Nem aggódnak mások ítélkezése miatt

Ha valamit jól csinálunk és ettől láthatóan boldognak érezzük magunkat, mindig jönnek a kétkedő tekintetű emberek, akik kritikus szemmel vizslatnak bennünket, hátha valamibe bele tudnak kötni. Sajnos az emberek egy része nem tud örülni mások sikereinek és ítélkeznek felettük. 

Az igazság az, hogy senkinek nincs joga megítélni téged. Az emberek lehet, hogy hallották a történetedet és azt hiszik, hogy tudják mi-miért történt, de azt nem érzik, hogy te min mentél keresztül. Nem érezhetik, hogy te miket éltél át és mit jelent neked az, hogy most végre már boldog vagy. 

Felejtsd el, hogy mit gondolnak és mondanak rólad. Összpontosíts magadra. Tudd, mit akarsz és, hogy merre tartasz.

 

3. Nem másban keresik a hibát

A boldogtalanság abban rejlik, hogy „szakadék” van aközött, amink most van, és amire szerintünk szükségünk lenne. Az igazság az, hogy nem kell több dolgot szereznünk, meg kell elégednünk azzal, amink már van. 

Ha most elégedetlen vagy, az nem valaki más hibája. Ha teljes egészében felelősséget vállalsz a saját boldogtalanságodért, meglátod, képes leszel a boldogabb életre. Nem kell senkinek az engedélye, hogy boldog légy. Az élet csodálatos. Nem azért, mert más azt mondja, hanem azért mert a boldogságot választod.

 

4. Nem élnek a múltban

Ami a múltban történt, az a történeted fejezetének csak egy oldala. Ne zárd be a könyvet, csak lapozz tovább. 

Fájóak lehetnek a saját és mások által hozott múltbéli döntések. Ilyenkor normális, hogy a fájdalom jelen van az életünkben, de néha sajnos túl sokáig marad. Újra és újra átéljük, és nem tudjuk elengedni.

Fájdalmunkra a megbocsátás a gyógyír. Bocsáss meg magadnak és másoknak is, ez lehetővé teszi, hogy a jelenre és a jövőre koncentrálj és ne a múltban élj. Megbocsátás nélkül a sebek sosem fognak begyógyulni és személyiséged sem fog fejlődni. 

Ez nem azt jelenti, hogy kitörlöd a múltad és elfelejted, ami történt. Ez azt jelenti, hogy elengeded a haragot és a fájdalmat. A boldog emberek pozitívak és azon dolgoznak, hogyan lehetne szebb és boldogabb jövőjük.

 

Lehotszky Liliána - Jóportál