Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A SZÍNEK HATÁSAI

2016.03.06

A színek hatásai:

 

A színek maguk is rezgések, és válaszreakciót váltanak ki az emberi testben, amely úgy viselkedik hatására, mint egy prizma. A szín a fény megerősítése. Minden fény látható, sugárzó energia, mely hullám formájában 300 000km/s sebességgel terjed a térenát. Emlékek, gondolatok jutnak eszünkbe hatásukra. Befolyásolják gondolatainkat, tetteinket, egészségünket, kapcsolatainkat. Minden szín más-más hullámhosszúságon és különböző frekvenciával rezeg. Terjedésének sebessége mindenre nagy hatással van. A színekkel terápiát is végezhetünk és gyógyíthatunk. A legfontosabb az otthonunk színvilága, hiszen legtöbbször ott pihenünk, lazítunk, kikapcsolódunk. Különböző színterápiás módszerek léteznek. Erre a célra használhatunk egy szép mandalát is. Minél többször látjuk, ha a meditációt ránézve kezdjük, annál jobb. A színek és a formák rögzülnek, bármikor felidézhetőek. A szemünk érzékeli a színt és beindít egy lelki folyamatot. Ezzel szinten tartható a sikerhez és a boldogsághoz megfelelő lelki egyensúly. Fontos tudni, hogy ha valaki nem hisz benne, nem meditál, a folyamat akkor is beindul. Belső énünk, önmagunk megismerése életünk legfontosabb része.

 

Before the Art by Karon  

 

A színekről röviden:

 

Piros: szeretet, szenvedély, életkedv, önbizalom, kitartás, erő, hatalom színe, a fizikai erőt növeli, az aurában túlzott jelenléte erőszakot, feszültséget jelezhet, az ivarmirigyek működését támogatja, étvágygerjesztő hatású, a vérre hat, gyógyítja a nem gyulladásos bőrbetegségeket, fokozza a teljesítőképességet.

 

Narancs: energia, optimizmus, aktivitás, kapcsolatteremtés, ösztönzés, erotika, a mellékvese és a lép működését, valamint a szervezet öngyógyítóképességét segíti.

 

Sárga: fény, vidámság, öröm, kibontakozás, vállalkozói kedv, értelem, a bőr regenerálódását támogatja, az idegrendszer, a hasnyálmirigy és az emésztés, továbbá a szaporodási rendszer támogató színe, a legerősebb gyógyító, segíti a tanulást.

 

Világoskék: nyugalom, béke, ellazulás, frissít, tisztítja a légzést / orr, torok,beszéd /, segíti a tanulást és a tudományos munkát, a pajzsmirigy optimális működését, csökkenti az étvágyat, az agyalapi mirigyre és a magas vérnyomásra hat, a szervezetben lévő gennyesedeések gyorsabb felszívódását elősegíti.

 

Mélykék: bölcsesség, spiritualitás, a fülre és az orra hat, erős nyugtató hatású.

 

Rózsaszín: romantika, önzetlenség, odaadás.

 

Fehér: tisztaság, megbízhatóság, a teljesség, a tökéletesség, az igazság színe, ellensúlyozza az aurában megjelenő negatív gondolatok/érzések hatására kialakult fekete és szürke színt.

 

Fekete: méltóság, titok, újjászületés., hatalom, elegancia.

 

Szürke: az aura negatív dolgok /gondolatok, tettek, stressz, érzéstelenítés, bármilyen drog, cigaretta, ital /hatására sérült, betegség alakulhat ki. Hűvös, konzervatív hatást kelt, érzelmeket nem vált ki.

 

Zöld: egyensúly, növekedés, harmónia, remény, gyógyulás, természet, regenerálódás, alkalmazkodóképesség színe, javítja a szív működését és a vérkeringést, valamint a látást. Relaxáló, nyugtató szín. Sötétebb árnyalata férfias, tekintélyt sugárzó.

 

Barna: stabilitás, biztonság, őszinteséget sugall, melegséget, nyugalmat ad. étvágyserkentő.

 

Ibolya: mágia, misztikum, spiritualitás, erkölcs értékek, az agyalapi mirigy és a nyirokrendszer támogató színe.

 

Lila: lelki megvilágosodás, megértés, szeretet, a tobozmirigyet és az egész szervezet integrációját segíti.

 

Ezüst: érzékfelettiség, jólét, természetfeletti képességek.

 

Arany: bölcsesség, gazdagság, szépség, örökkévalóság.Read more: http://mandalakeszites.hupont.hu/7/a-szinek-hatasai#ixzz428lk1NFq

 

forrás: http://mandalakeszites.hupont.hu