Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


4 módszer - ....

2016.02.24
4 módszer - így nyerd vissza a hited és bízz újra másokban!

4 bevált módszer-, avagy hogyan nyerd vissza a hited és bízz újra, amikor már úgy érzed, minden és mindenki elárult téged...

A bizalom egy nagyon törékeny dolog, amit más emberek gaztettei és rossz cselekedetei apró darabokra képesek zúzni... Olyan, mint egy finom porcelán. Óvni kell, őrizni, és nagy becsben tartani. Elég azonban egy aprócska koccanás, és már látható jelei lesznek a finom felületén... Lehet, csak egy aprócska, finom vonal, de a sérülés, mélyebb, mint gondolnánk. Egy mozdulat, és kettétörik. Épp a vonal mentén.

 

Megannyi történés, esemény képes ripityára törni a másikba vetett bizalmunkat, hitünket. Mi mindannyian tele vagyunk fájdalmakkal, sérülésekkel, gyakran érezzük úgy, elárultak, cserbenhagytak bennünket. Előfordul, hogy eszközként szerepeltünk mások életében, olyanokéban, akikben feltétel nélkül megbíztunk, akikre leginkább támaszkodtunk.

Gyermekként még tele vagyunk bizalommal, szeretettel, és a felnőtt emberek védelmére, támogatására szorulunk. Amikor egyedül maradunk, esetleg elválunk, vagy elhagynak bennünket, úrrá lesz rajtunk a mellőzöttség, kirekesztettség, egyéb fájdalmas érzések, és persze oda a bizalom. Vele együtt pedig  a biztonságérzetünk is tovaszáll…

Ezeket után nehezen tudunk nyitni egy partnerkapcsolatban később, vagy házasságban is, és kételkedni kezdünk Isten létezésében, amint belépünk a felnőttkor kapuján. Ennyi negatív tapasztalattal, amelyek világképünket nagymértékben befolyásolják, hogyan lehetünk mégis újra képesek visszaszerezni a Teremtőbe és az emberekbe vetett hitünket? Hogyan tudunk egymásnak mégis segíteni ismét megtanulni hinni és bízni?

1.Mindig legyen valaki, aki segít helyreállítani a másikba vetett bizalmad!

 „Amikor a családok darabokra hullnak, tiszteld a szenvedőt”elve legyen egy szilárd és megingathatatlan alapja annak, hogy a hit és a bizalom igenis segít áthidalni azt a szakadékot, ami a bizalmát vesztett ember valamint a házasság, tisztességes emberi kapcsolatok és a hit között tátong.

Jó barátként, értékes ember lévén, rengeteget tudunk segíteni másoknak abban, hogy újraépítsék baráti, emberi kapcsolataikat, a házasságukat, bizalmukat és a Teremtővel való viszonyukat. És ez fordítva is igaz… 

2.Tanulj meg újra bízni másokban!

Kezd el lépésről lépésre. Apránként. Találj olyan barátokat, akik tisztelnek és megbecsülnek Téged. Keress olyan tulajdonságokat az emberekben, mint a tisztesség, becsület, kedvesség és együttérzés. Még fellelhetőek. Természetesen, lesznek olyanok, akik ennek híján vannak, de találsz olyanokat is, akik képviselik őket! Adj és hagyj időt magadnak. Amikor először támaszra találsz, és kezdesz stabilabb lábakon állni, nos, akkor lépsz rá a fejlődésed útjára, és kezdesz vonzani hasonló embereket majd! Türelem.

3.Bízz a Teremtődben

Néha nem könnyű. Különösen akkor, amikor annak vagy szemtanúja, hogy emberek a vallás és a hit nevében követnek el szörnyűségeket. Igen. Jó és rossz emberek mindenütt vannak, beleértve a vallást is.

Azon is csodálkozunk, miért engedi meg a Mindenható, hogy rossz dolgok történjenek az ember életében…

Ha picit tanulmányozod az „Isteni természetet”, talán kezded kapizsgálni, miért is van ez. A JóIsten mindannyiunkat szeret, és szabad akarattal teremtett meg bennünket. Nos, ezt a szabad akaratot és működést mindenki a saját belátása szerint használja, így előfordul, hogy néhányunkat nem a jó szándék vezérel. A megpróbáltatások és a nehéz időszakok tanulópénz gyanánt bukkannak fel az életünkben, rengeteget fejlődünk általuk és válunk jobb emberré!

Gyakran kutatjuk, keressük életünk értelmét, tanakodunk, melyik úton induljunk tovább… és kérdezzük a Mindenhatót, hogyan tovább?

Leginkább az imádság által tudjuk elmélyíteni a kapcsolatunkat Vele, valamint ha betérünk egy templomba, vagy Istentiszteletre, érezni azt az erőt, ami Belőle árad. Ha van olyan közeli barátod, aki katolikus, vagy Istenhívő, kérdezd meg, mi az, amit érez, mi az, amit kap a hite által. Vagy csak látogass el egy misére, és tapasztald meg Te magad. Kérj, és megadatik. „Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. „(Jakab Apostol)

Valóban így van. Ha hiszel és bízol, segíteni fog! Valamint irányít majd akkor is, amikor úgy érzed, kezdesz elveszni az útvesztőkben…

4.Tedd erősebbé az egyébként is jól működő kapcsolataid, kötelékeid

Amint a másokkal és a Teremtőddel való kapcsolatodon, bizalmad helyreállításán munkálkodsz, és ahogyan javulni kezdenek: úgy nyílnak meg új kapuk is baráti kapcsolataidban, és a párkapcsolatodban egyaránt.

Rátalálsz olyan emberekre, akik becsületesek, megbízhatóak, és ahogyan megtanultál erősebben bízni Istenben is, sokkal, de sokkal biztonságosabban fogod magad érezni, békésebb leszel, elkötelezettebb a baráti-, partnerkapcsolatodban, házasságodban egyaránt.

A házasság bizalmon alapszik. Megtanulni újra bízni és hinni egy válás után, amikor megcsaltak, megbántottak… Összetörik minden… sőt, még attól is több. Szánj időt a gyógyulásra, mielőtt egy új kapcsolatba vágsz! Légy hajlandó aztán újra bízni, és rombold le azokat a vastag falakat (vagy talán már erődítményt), amit magad köré építettél!

Keresd a becsületes, tisztességes emberek társaságát.

Ha felülkerekedünk gyermekkorunkból magunkkal cipelt, vagy csak általában az életünkből merített negatív tapasztalatinkon, a körülöttünk lévők is más színben tűnnek fel. Egy nagyon fontos készség birtokosaivá válunk: megtanuljuk, hogyan különböztessük meg a megbízható embereket a megbízhatatlanoktól. Képessé válunk értékes, új barátságokat, kapcsolatot kialakítani, önmagunkkal, emberekkel, és Istennel egyaránt.

 

Fordította: Lázár Judit

Forrás: http://familyshare.com/