Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


10 dolog, amit kerülnöd kell

2016.03.16

10 dolog, amit ki kell iktatnod az életedből - MOST!

 

 

Mindannyian folyamatos harcban állunk a lelkesedésünk, motivációnk fenntartása érdekében. Óriási hévvel nekikezdünk bizonyos dolgoknak, aztán sohasem fejezzük be azt. Az a lelkesedés, érdeklődés, ami a kezdettekkor jellemző, szépen lassan elhalványul. Ismerősen hangzik?

Annak érdekében, hogy megőrizd kezdeti lelkesedésed, meg kell szabadulnod a lehúzó dolgoktól:

 

1. Fordíts hátat az „igenis jogom van hozzá” gondolkodásmódnak!

Valójában semmi sem jön természetesen és magától ezen a világon, csak azért mert „jogunk van” hozzá. Mi mindannyian a ranglétra legaljáról kezdjük, és onnan építkezünk fölfelé. Dolgozz keményen, hogy el tudd érni a céljaid! Ehhez igenis van jogod…

2. Iktasd ki a stresszt!

Sosem elég ezt ismételni… De ne stresszeld magad olyan dolgokon, amiket nem tudsz megváltoztatni! Csökkentsd a stresszt azáltal, hogy a tested, lelked és az elméd aktívan, és karban tartod!

Sportolj, olvass, vezess naplót, egyszerűen csak kapcsolj ki! Mindannyian megbirkózunk életünk folyamán a stresszel, a kérdés a „hogyan”-on van. Mert ez a nem mindegy… Tanuld meg, hogyan tudod figyelmen kívül hagyni azokat a dolgokat, amelyek romboló hatással vannak rád!

3. Felejtsd el a negatív hozzáállást!

Összpontosíts a pozitívumokra és szó szerint „dobd ki” a régi, negatív gondolatokat. A negativitás elhagyása egyúttal távol tart a negatív emberektől és hatásoktól is. Mellőzd azokat az embereket, akik nem törődnek az álmaiddal, figyelmen kívül hagyják a törekvéseidet. Tanuld meg a lehúzó önmonológjaid pozitív megerősítésekké változtatni!

 4. Hagyj fel a folytonos összehasonlítgatásokkal!

„Ha egyszerűen megelégszel önmagaddal, és nem versenyzel vagy hasonlítod magad össze másokkal, akkor lesz képes más is elfogadni téged!” – Lao Tzu

Ne hasonlítsd folyton magad másokhoz, csakis kizárólag a saját életeddel foglalkozz! Éld meg azt! Az összehasonlítgatás másokkal csupán iriggyé és féltékennyé tesz!

5. Mellőzd az időbeosztásoddal kapcsolatos problémáid!

„ Ne nézd folyton az órád, csak tedd a dolgod! Menj tovább, ne állj meg!” – Sam Levenson

A legtöbb ember nap, mint nap harcol a helyes időbeosztással, éppen a lelkesedésük hiányára hivatkozva. Hagyj föl ezzel a harccal, egyszerűen tanuld meg, hogyan tudod az időd hasznosabban beosztani.

6. Száműzd a türelmetlenséget!

A türelmetlen emberek szinte sosem tudják véghezvinni a kitűzött céljaikat. Ne  válj hát ilyenné!

Megérteni és véghezvinni bármit is, időbe telik, erőfeszítést igényel és nem kevés energiát. De mindvégig lebegjen előtted a cél és a siker, így tudod a motivációd is fenntartani!

7. Mellőzd a lustaságot!

„Az előrejutás titka az, ha el is kezdjük azt” – Mark Twain

Hagyj fel hát a lusta, semmittevő hozzáállással és összpontosíts a munkamorálodra. Nyújtsd a 100%-ot nap, mint nap! Válj olyan emberré, akivel mások igenis körül szeretnék venni magukat, akinek a társaságában élmény lenni! Emlékezz arra, egy nagyszerű életre vagy elrendelve! Kelj föl reggel korábban, és kezd a nehezebb feladatok megoldásával a napod!

8.Szabadulj meg a hálátlan gondolkodásmódtól!

„A hálátlan ember olyan, mint az éhes disznó a tölgyfa alatt, aki a makkot eszi, de soha nem néz fel, honnan is kapja azt.” – Timothy Decker

Hagyj fel hát a hálátlansággal, és mondj köszönetet azért, mert élsz! Légy hálás azért ahol vagy és ahol a jövőben leszel!

 9. Hagyd el a túl szigorú és komoly gondolkodásmódot!

Mosolyogj! Nevess sokat! Tudom, annyi mindennel kellett már foglalkoznod az életed során, de tedd félre a komoly és szigorú hozzáállást mindenhez és kezd el tényleg „élni” az életed! Élvezd mások társaságát és jelenlétét az életedben! Tölts több időt a családoddal. Haladj bátran a hatalmas céljaid felé, de lépésről lépésre, először az apróbbak megvalósítása által.

10. Mellőzd a kifogásokat!

Hagyd el a kifogásokat. Senki sem kíváncsi rá, hidd el nekem. Kerüld a fölösleges hibáztatásokat, semmi értelme. Fejezd be a másokra való ujjal mutogatást, helyette mutogass bátran magadra! Nézz szembe magaddal a tükörben és kezdd el fejtegetni, mi tart vissza!

 

Fordította: Lázár Judit

Forrás: http://www.lifehack.org/