Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az 5 elem jellemzői

AZ ÖT ELEM

* FÉM, VÍZ, FA, TŰZ, FÖLD *

A fém elemű emberek merevek és eltökéltek. Céljaikat szinte gondolkodás nélkül valósítják meg. Kitartóak, erõs érzések vezérlik õket és legfontosabb számukra a siker. A nehézség, kezdeti sikertelenség nem tántorítja el õket. Ez a rugalmatlanság hátrányos is lehet, makacsul törnek elõre, nem veszik észre a zsákutcából kivezetõ utat. Önfejûek, gyakran hibás döntést hoznak. Segítséget soha nem kérnek. Jó pénzügyi érzékkel rendelkeznek, s ezt ki is használják. A hatékonyság érdekében meg kell tanulniuk kompromisszumot kötni. Gyakran magánéletük rovására is megy eltökéltségük.

-

 

A víz elemű emberek jellemzője, hogy  kommunikációs készségük nagyon fejlett, ezért képesek másokat befolyásolni. Mindenkit felhasználnak saját terveik megvalósításához, s mindezt úgy, hogy közben a másik megtisztelve érzi magát. Lassú víz partot mos elv vezérli őket. Céljaik eléréséhez az intrika eszközét is használják. Tisztában vannak vele kit, mikor és mivel kell megkeresni. Simulékonyak, rugalmasak és változékonyak. Intuíciós képességük figyelemreméltó.

A fa típusú személy etikus, magas erkölcsi normákkal. Magabiztos, a dolgok belsõ értékével tisztában van. Érdeklõdése széles körû, jól mûködik együtt másokkal. Vezetõ egyéniség. Jó képessége van a renszerezésre, a dolgok kategorizálására. Jól átlátja az összefüggéseket, ezért képes hosszútávú terveket is véghezvinni. Állandó változás és újítás jellemzi. Együttérzõ és jóindulatú, de néha túl nagy fába vágják a fejszéjüket, s a megvalósíthatatlan tervekkel önmagukat emésztik fel.

A tűz típusú emberek átlagon felüli vezetõi készséggel rendelkeznek. Határozottak, magabiztosak, s tudják irányítani az embereket már csak puszta agresszivitásukkal. Szeretik a kalandokat, újdonságokat. Kreativitásukkal, eredetiségükkel társaik fölé emelkednek, s szívesen vállalnak kockázatokat is. Állandó mozgásban vannak, tipikus cselekvõk. Dinamikusak, ami a beszédükre is jellemzõ. Meg kell tanulniuk érzelmeiket és ambícióikat féken tartani, mert mások szemében türelmetlennek és érzéketlennek fognak látszani. Erõszakosságukkal könnyen veszélybe sodorják önmagukat. Magasszintû teljesítményekre képesek, sikeresebbek lehetnének, ha megtanulnának hallgatni. Ugyanis túlságosan õszintén kimondják gondolataikat, érzéseiket. Melegségük, fényük vonzza társaikat. Féktelen temperamentumuk azonban egészségük rovására mehet.

A föld eleműek racionálisak, praktikusk, gyakorlatiasak. Fejlett logikai képességgel rendelkeznek. Megbízhatóak és szolídak. Jó adminisztrátorok és szervezõk. Javaikat ügyesen osztják be, a pénzzel okosan bánnak. Nagyon jó menedzser típusok, intelligensek és alaposak. Lassú, megfontolt cselekvés jellemzi õket, ezért amit megvalósítanak, tartós és értékes lesz. Konzervatívak, a helyzetet többnyire reálisan ítélik meg. Óvatosak, fegyelmezettek. Felelõsségérzetük igen nagy.Read more: http://www.horoszkop-asztro.hupont.hu/16/az-ot-elem#ixzz41NLqcX6V